Бедни, прости и нещастни …

Съседката ми има рак. На бъбреците, на яйчниците, разсейки в черния дроб. Две операции я оставиха без бъбреци и без яйчници, сега ще се решава каква да е химиотерапията и последващото лечение. Тя има две дъщери – една на 20 и една на 6 години.Голямата е поела пътя си, но малката, ако стане не дай си боже нещо,остава без майка.
Това не е единичен случай на късно открит рак. Причини бол – от лична незаинтересованост, невъзможност, до лекарска безотговорност. Да, точно така – лекарска безотговорност. Да лекуваш човек с рак, но да му поставяш диагноза радикулит, защото просто не те е еня какво показват изследванията му, е жестока безотговорност!!!
Да не говорим за случаите, в които не можеш да си позволиш лечение, операция, не можеш да помагаш на родителите си, които са болни и с нищожни пенсии, защото едва свързваш двата края. А те може и да не доживеят до естествена смърт – пълно е с телефонни измамници и безмилостни извършители на грабежи за два лева срещу побой и изтезания до смърт.
Емблематична е и историята на майката, която изостави 4-месечното си момченце, защото не може да го издържа, тъй като не получава майчинство. Защото е уволнена 45 дни преди да излезе по майчинство от шефовете си.
По кой закон в тази държава това е възможно?!! По кои закони в тази държава, няма циганка с по няколко „чавета“ да е останала без да получава майчински, детски и социални накуп?!!
Какво се случи с колегите от Topnovini.bg, които поискаха помощ за решаване на безизходицата, в която са попаднали след смъртта на работодателя им от премиера?
Какво се случи със заплатите на полицаите и продънената кошница МВР, която вече 27 г. съсипват всички правителства, особено това на ББ, защото държава без полиция и служби е разграден двор?
Суджуците единствен случай ли ще останат като пример за това как Третото правителство мачка бизнеса, за да богатее, защото държавата е оскубана отдавна до шушка?
Ще падат мостове, ще се рушат сгради, ще убиват хора, други ще се самоубиват, защото на тези, от които зависи да управляват в името на народа и избрани от него не им пука.
Циганите няма да плащат сметки, ще крадат, няма да ходят на училище и ще плачат, че са дискриминирани.
Българите ще емигрират, ще изнемогват, ще умират от здравеопазване, което само усвоява пътеки, поставя грешни диагнози и не лекува, ако нямаш пари, независимо, че си осигурен и се осигуряваш.
Измислени скандали и суджуци ще прикриват реалните блата на реалността за една продънена държава, която повече няма да се изправи на крака.
И да, аз не вярвам в оправията на тази държава още от 1989 г. Няма да изляза да подкрепя никакъв протест, защото не вярвам, че нещо ще се промени. На страната на хората от Асеновград съм, на миньорите, на полицаите, на учителите, на получилите отказ от здравеопазване и правосъдие. Толкова години „преход“ не промени нищо в положителна посока, а само надолу. Затова не вярвам вече. А у нас дори няма война. Щеше да е удобно извинение.