Властовата преса на Бойко: Да ядем бизнеси чрез държавен натиск.

Когато политическата конюктура избра Сотир Цацаров за главен прокурор, не го познавах. Брилянтен юрист, начетен, знаещ, юрист-йезуит, каквито са почти всички от тях, но вече масово неграмотни, т.е. не ги бива и за йезуити. Вече само мутри-юристи, без познания, но с власт. Все още идеалистично ми се вярваше, че този ще засенчи мъглявия дипломат и нищо не неправещ Борис Велчев, който удобно след това стана конституционен съдия. Прекрасната поезия на чичо му Иля Велчев няма нищо общо с поведението на племенника. Ама нищо общо няма и червената партия с неговото поведение.
Винаги ясното е било едно – всеки главен прокурор е удобен на властимеющите към конкретния момент.
Веселин Марешки – омразно известен във фармацевтичния бранш, парашутист в системата, нагъл, с неустановени възможности за огромно влияние в сферата. Как точно от шофьор стана фармацевтичен бос с аптеки, които работят на поне 10% по-ниски цени от останалите, които уж зареждат от едни и същи складове, с едни и същи отстъпки?!
Целия бранш не го понасяше, знаеше с какви методи работи и се чудеше защо никой – респективно правоохранителните органи, нищо не прави, за да го спре, да го затвори и да спре далаверите.
Пуснаха го да влезе в парламента. Всички му се смяха. На диалекта, на тъпотията, на говоренето срещу корупцията.(Той ли? Та без нея нямаше да е на житейския уровен, на който е в момента!)
От години се знае какво прави Марешки, с какви методи, колко горе-долу печели. Тишина. Държавническа, прокурорска. Бензиностанциите му вече много ги изнервиха. Там много пари, в лекарствата много пари. Айде стига толкова. Време е някой от нашите да печели от това. Да ползва далаверата на Марешки.
Знаете ли, че рекетът на Бойко, институционален е спрямо всяка голяма фирма и бизнес. Няма бранш, който да не го знае. Монтюпе може да говори много… С всичките им кусури. То едно е да везеш 18 милиарда заем, друго е да крадеш от проекти и обществени поръчки, трето и четвърто да рекетираш с държавната машина.
Чак сега прокуратурата откри (разследването започнало през 2014 г), че Марешки е пристискал, изнудвал, купувал и придобивал аптеки. Да, разследванията отнемат време. За който не знае, това не става за два дни след получаването на сигнала. Нито за два месеца. Но е кухо докато си кандидат-депутат рязко да ти обискират доставките за бензин, които се оказаха пълни със сяра, неплащал данъци…или каквото там решиха, което от друга страна може и да е вярно.
Не е ли too late, gentlemen? ПР акции, за прах в очите на обществото. Че то вече не Ви вярва за нищо. Марешки може да е за затвора, като е така, намерете доказателствата и го осъдете. и сериозни далавери. Разкрийте всички останали далавери, не говорете само за борба с корупцията по високите етажи на властта и един умрял БОРКОР, който от години точи държавни и европейски пари и не работи нищо. Това е доказателство, че не искате да си нарушите статуквото.
А защо журналистите забравят тези неща, защо всичко е за три дни, защото се правят разследвания за обществени поръчки, но нито едно за държавния рекет към големите фирми? Че какво е това, което се случва с „Уолтопия“ – лидер на световния пазар? Държавен рекет и нищо друго. Ходи по телевизиите Ивайло Пенчев, обяснява какво се случва и после какво? Ами нищо. Едно весело студио, цветист език от страна на госта и никаква реакция от страна на медиите. И не е само той. Само че властта кадрува в медиите и всички колеги го знаят, знаят много добре кой лично звъни на главните редактори и прави конкретни забележки по темите, които не му изнасят. Този същият ни представя пред света и получава „конграчулейшънс“.

Да не го слушаш в интервю….брилянтен мозък и недостижим ерудит.
Жална ни майка.

  1. Цветанка Георгиева

    юни 25, 2017 at 4:41 pm

    Изводът: живеем в мутренска държава, управлявани от мутри ,които си преизбираме без да искаме.

Comments are closed.