Какво искат жените? Отговорът е само един.

Постоянно чувам от мъже, че жените вечно не знаят какво искат, че не могат да ги разберат и то при положение, че според тях самите всичко правят за една жена, а тя все не е съвсем доволна. Дори и Фройд е казал, че за 30 години практика също не е разбрал какво искат.
Или направо: „Жени, кажете си какво искате, ние не четем мисли.“ Тя искала да я закарам до някъде, но не си казала, искала да се видим, но пак замълчала. Искала да ми пише, но чакала да почне първо той..
Дълго време и аз съм се чудила, защо толкова сме особени и трудни за разбиране от мъжете, като всъщност нещата са много прости и ясни. Жените са също човешки същества (ще пренебрегна откровено темата „Човек ли е жената?“) и никак не се отличават по емоционалност и чувствителност от мъжете, ако и да степента им да е различна.
Забелязала съм и че, мъжете готови да дадат всичко на една жена, която да обичат силно и тя да им отвръща със същото, бягат като от проказа от така наречените „златотърсачки“, като в последните години момичетата и жените, които влизат в тази група стават все повече и повече. Това автоматично води до обобщаване, че едва ли не всички жени гонят само материалното и търсенето на свестни момичета става още по-трудно, а според някои – дори невъзможно.
Като срещнете нормално момиче, което Ви харесва, какво правите, мъже? Страх ли Ви е да я заговорите? Тревожите ли се колко Ви е дебел портфейлът, за да прецените сами, че тя няма да Ви избере точно по тази причина? Или преценявате, че не сте за нея, по някакви си Ваши усмотрения, които са резултат от сложни мозъчни взаимовръзки, базирани на предишен опит, нереална преценка на външен вид и поведение и пак страх от опита?
Вярно е, жената избира дали да е с определен мъж. Другото е изнасилване.
Вярно ли обаче, че ако една жена Ви харесва, а Вие нея не, няма как да сте заедно? Тук обаче мога да малко поспоря, защото пред очите ми безброй примери на „нежелани жени“, които успяват да си получат мъжа, който са си наумили, та дори и само за един секс.
Та докато си мерим принципите двата пола, може да стигнем и до отговора. А той е само един – жените искат ВНИМАНИЕ. Нищо друго. Не излишно да се правите на мъжкари, не дебели портфейли, а внимание, грижа, защита, прегръдка.
Нищо не струва да кажеш „Добро утро“ , „Как си?“, „Имаш ли нужда от нещо?“, „Нямам търпение да те видя!“. Нищо не струва само да я прегърнеш , когато денят ти е бил неимоверно труден и скапан. Нищо не струва да я целунеш, а не да я блъскаш, когато тя иска да те целуне, защото нямаш настроение, понеже колата ти се е счупила, шефът те е изнервил, или комшията е спрял на твоето място пред блока.
Нищо не струва да покажеш добро отношение, да покажеш, че тя те интересува. На нея това й стига. Няма да мисли дали й изневеряваш, дали закачаш колежката или тайно пишеш нощем на друга. Не защото го правиш наистина, а защото й показваш, че тя е важната за теб.
И, повече от ясно е, че имаш нужда от същото и тя трябва също да ти го дава. Да не се скъпи на думи,на прегръдки , на внимание. На уют в дома, на уют заедно в обща компания, на уют когато сте само двамата.
Пречки житейски винаги ще има, съпроводени с много трудности. Но не те трябва да Ви скапят връзката. Връзката се държи на общото Ви отношение един към друг. Обръщайте си повече внимание. Само Вие сте си важни. Другото няма значение, то ще мине и замине. Ще замине и животът, докато губим връзка след връзка, защото не сме били по-внимателни към другия.
Крехка е любовта, а сърцето – чупливо.