Change-a-robe, girls! – весели момичета, нови познанства и екологични цели

Третото издание на Change-a-robe, girls! в Русе се случи по най-добрият и отдавна очакван начин.
Идеята да разменяме хубавите си, но вече омръзнали дрехи или аксесоари среща одобрението, участието и раддостта на русенски момичета и жени на 7 декември т.г.

Признавам, когато реших да го правя като събитие, доооста преди първия едишън – през април, преди това неколцина, основно мъже, обявиха директно, че приказвам някакви глупости, дето няма да станат.
Рискуването не ми е било най-силната страна, питам уж такива, дето чуват нещо от бизнес, и така си стоях с мечтата, докато не споделих с приятелки. Първата, която ми каза: „Чудесно е, действай!“ и застана до мен, така е и до днес, беше Биляна.

Това много ме окрили да мисля в посоката да се случи.

Вече знаех, че подобно нещо правят в София четири жени. Да Ви кажа, дори се свързах с една от тях, за помощ в самата организация. Не получих нито буква във връзка с това, което бях питала по темата.
Но не това е важното. Важното е, че с помощта на Биляна измислихме името на събитието, запазих залата, решихме кога да се случи и… го обявих във Фейсбук. Първия път дойде само една жена. Ясно беше обаче, че отказване нямаше да има.

Юни дойде втората среща, която бе обект на още по-голям интерес, а сега през декември вече съм сигурна, че това има бъдеще, прави хората щастливи и със сигурност ще продължи да се случва.
Така казаха всички гости, които дойдоха да разменят дрехи, да се запознята с нови хора, но и да обясня, че идеята не е само да хапнем, пийнем, получим нови придобивки, а и да има продължение на екологичната идея.

Голяма част от дрехите остават след събитията, но целта не е да си ги натрупам в нас, или да ги нося, а да направим след това продажби, като средствата от тях да отидат за благотворителни цели.
Момичетата, които идват на събитията, изразиха съгласие за това, така че смело скоро ще обявя и кога ще е разпродажбата.

А що се отнася за каква благотворителна кауза ще отиде първата сума от продажбите – решихме да ги дарим на Фондация „Александър Русев“ за изграждане на водно-рехабилитационен център за деца с увреждания.
Най-важното и не последно – благодаря на всички, които се отзоваха, оцениха и си тръгнаха доволни от събитието за размяна на дрехи.

Благодаря на приятелките си, които всички пъти са с мен, помагат ми и ме окриляват да не се отказвам. И помагат с гостите, естествено, не може да обирам лаврите.

Да не пропусна – таксата от 10 лева не е за мен или за печалба, покрива разходите за почерпка и наем на залата.
Безплатни са придобивките на присъствалите, но организацията все пак струва пари.

Очаквам Ви и следващия път, който твърде вероятно ще е през февруари. И отново благодаря на всички, които прегърнаха и се включиха!

Снимки: Биляна и Наталия