Малките шефки – могат малко, но за сметка на това разполагат с неограничени права

Ще кажете, че темата е за златотърсачките, но ще сгрешите. Златоръсачките си търсят мъж, който да ги храни, пои, облича и да им плаща гевезелъците, но не искат да работят.
Не че има дефиниция в тълковния речник на този така наречен термин от жаргона.
Темата е за „малките шефки“, както ги наричам, които уж не отказват да работят, но само при много специални условия, вързани са обикновено до собственика на някакъв солиден бизнес и имат претенциите да го управляват с мъдри съвети и чупки в кръста.
Характерни белези:
– Хубава
– Не много тъпа на пръв поглед и слух
– Активна, дейна
– Скъпа
– Претенциозна
– Лицемерна
– Не особено грамотна
– Шефът й е гадже, мъж или любовник
Тези момичета и жени много добре си правят сметката – търсят богат мъж, напират да работят за него и се втурват с огромен жар да му издигат компанията до висоти, за които той сам не се е сетил.
Как са се срещнали – тук историята няма значение.
Значение има това, че такива сладурани командват служители и работници, като мозъчните им гънки в повечето случаи са в пъти по-малко от тези на подчинените им, но последните нямат нито властта, нито смелостта, нито пък опцията да поставят шефката си на място.
Затова през зъби роптаят, зад гърба й негодуват по-шумно, на работа издъхват от безкрайните безумни задачи, които шефката им поставя, а тя и на половина не може да изпълни сама, да не говорим, че дори и не разбира какво иска да бъде изпълнено.
В повечето случаи задачите са поставени от шефа и се препредават от неговата възлюбена.
Нечестността и несправедливостта идва оттам, че подобни екземпляри цял живот нищо не са свършили значимо в живота си, освен да се залепят за богати момчета и мъже, благодарение на които да растат в служебната йерархия.
За такива повече неможещи, отколкото можещи професионално мадами, работят обикновено кадърни и успели хора, които изнасят цялата им работа на гърба си, но нито са поощрявани, нито похвалвани, нито пък признавани.
„Малките шефки“ тъпчат всички около себе си кадърни от висотата на токчетата си и джоба на любимия.
Съвети: Ако сте от тях, честито. Ако сте от другата страна – бягайте бързо. С такива оправия няма, ако познанията в главите Ви се мерят с библиотеки разлики от „малките шефки“, нямате шанс за успех на работното място. Нито за по-висока заплата.
И не на последно място – тази раса няма да изчезне.