Да поговорим за мода и жените на 40!

Мили дами на прекрасната възраст, от която животът започва отново и то с пълна сила – знаещата, уверена и можеща жена на 40 години!
Зимата наближава, а с нея неминуемо искаме и промяна, и нови дрехи. Прекрасно сте наясно, че в дома на всяка дама има поне два гардероба, пълни с „няма какво да облека“.
Затова освен вече наличните дрехи, често искаме да добавим и нещо ново, което е актуално за сезона и разбира се, ни отива.
Така и аз поведена от новия сезон, си купих една жилетка, която се оказа много сполучлива покупка. В комбинация с кубинките и една карирана рокля добивате уникален и свеж вид.
Трудно е да не се влюбите във всичко това отначало.

Добре е да знаем, че няма универсални правила за стил според възрастта на жената или мъжа. Но все пак има модни съвети, към които е добре да се придържаме.
Все пак не е желателно на 40 г. да се обличаме като на 20, но винаги има изключения и Вие може да сте от късметлийките, на които дръзкият младежки стил им отива.
Понякога обаче ефектът става дефект, хубаво е да не го забравяте и да не следвате сляпо тенденциите. Обличайте се с дрехи, които Ви отиват, и в които се чувствате добре. Да, вероятно те няма винаги да са сред топ модните тенденции, но пък е добре известно, че не всяка тенденция е подходяща за Вашето тяло и възраст.
Затова нека Ви разкажа за моите модни преживявания:)
Майка съм като повечето от Вас и имам две прекрасни дъщери. В края на октомври и началото на ноември реших да да отида да ги посетя – те и двете живеят и учат в чужбина. Точно тук дойде и голямата моя дилема какво да сложа в куфара.
Забравих да спомена, че от студена Хонландия щях да летя след това за топла страна и по тази причина ми трябваха освен топли и летни дрехи, а бях само с ръчен багаж.
Така започва драмата на всяка себеуважаваща се жена, а именно – какво да взема, за да изглеждам добре, да се чувствам добре, но и да ми е комфортно.

Горещо препоръчвам моите топ 5 неща, които взех със себе си на това прекрасно пътешествие, и които в ежедневието могат да напрватя всяка жена да изглежда стилна, секси и да се чувства удобно:

1.Денимът е ясен, накъде без него?
Всяка уважаваща себе си жена има поне един чифт дънки в гардероба си, които без проблем се вписват в личния ю стил. Чифт семпли дънки с годините са доказали, че могат шеметно да влязат и успешно да участват във всяка модна тенденция, като същевременно изглеждат коренно различно, в зависимост от това с какво сме ги съчетали, а ние можем да ги съчетаем с всичко!
Стават както за студени дни, така и за по-топлите. В крайна сметка обикновените тъмносини дънки си остават здравата основа на всеки добър стил.

2. Тениска или така нареченият топ.
Тук, според мен, лично едно е условието, а то е – тениската да е 100 % памук. Изборът на цвят и шарки или щампи е Ваш, но е важно е тя да подчертае индивидуалният Ви стил, да не излиза от рамките на приличието, все пак сме на 40 г. и да не гоним далеч стила и женствеността.

3. Риза.
Красива, стилна, елегантна, в класическа кройка или пък малко по-различна – асиметрична, с някаква щампа – изборът е изцяло Ваш.
Бялата риза е прекрасна дреха, която може да е страхотна в комбинация с елегантен панталон за офиса, акцент под пуловер или жилетка в черно или ярък цвят. Изглежда чудесно в съчетание с дънки и кубинки, кецове или високи токчета. Перфектна комбинация с почти всичко в ежедневието Ви.

4. Любимата жилетка за хладните дни
Няма жена, която не би се сгушила в красива, топла, мека и ужасно модерна жилетка. Винаги можете да я съчетаете с почти всичко, а и между другото отива и на почти всяка фигура. Така, че дерзайте мили дами.


5. Кубинките и кецовете са друга бира.
Кубинките и кецовете са изключително популярни през последните няколко години и са едни от най-практичните и удобни обувки за есенния сезон. Разнообразието е огромно и можете да изберете модел, който да Ви харесва и да се вписва във Вашия стил. И двата вида обувки разкошно се съчетават с почти всичко.

А шалът и слънчевите очила и широката усмивка са задължителен аксесоар!
В повечето случаи след 40 години жените опростяват стила си и залагат на по-семпли модни решения. Това обаче не винаги е най-правилната стратегия.
Семплото е стилно, но понякога и твърде скучно. Затова Ви съветвам, ако опростявате стила си, да не спирате да експериментирате с аксесоарите. Красив часовник (не е задължително да е сверен и да работи:)), съчетан с интересни гривни или пък чантите, които не са за подценяване и допълнително ще внесат настроение в цялостната Ви визия.

А шалът, на какъвто и да се спрете, никога няма да сгрешите…Всички тези акценти ще направят чудеса с цялостното Ви излъчване.

Очаквайте следващите ми модни съвети! Обещавам да е вълнуващо, актуално. Няма да се ограничаваме във възрасти, идейни неща ще има за всичски възрасти, за жени и за мъже!

Рая Силвър