Мебели втора ръка? Защо не – само 3 стъпки за свежест и дезинфекция

Ловът за употребявани мебели може да бъде много забавно начинание, което Ви спестява и огромна сума пари. Но преди да донесете новата покупка вкъщи, отделете време за нейното цялостно почистване.
Когато използвате мебели и други домашни вещи, дори от роднини или приятели, Вие искате да сте сигурни, че няма да приберете каквито и да било микроби или бактерии във вашия дом. Ето какво трябва да направите:

Дезинфекцирайте вашите мебели
Избършете използваните мебели с парцал, напоен с дезинфектант, за да премахнете всички микроби, мазнини или замърсявания.
Можете да се доверите различни дезинфектанти за почистване или да създадете свой собствен. За вещи с неидентифицирани петна, миризми или каквито и да било лепкави остатъци, опитайте да използвате препарат за почистване на екстра сила.

Премахнете миризмите
Ако се появят миризми след дезинфекцирането, не посягайте веднага към ароматизатора или дезодоранта за тъкани. Въпреки че тези продукти могат да помогнат временно, те не могат да убият всички бактерии, които причиняват миризмата. Можете първо да почистите с добрия стар разтвор от вода и оцет.

Премахнете на петната
Премахването на петна от мебелите може да бъде трудно. Въпреки това имате богат набор от препарати в търговската мрежа или рецепти за домашни препарати за различни петна от храни, мастило и други.
Разбира се, почистването на мебели не е никак проста задача и в това начинание зависите от тъканта, произхода на петното, качеството на препаратите, възрастта на мебелите и други. Ако смятате, че не можете да се справите сами, най-добре е да потърсите помощта на професионална фирма за почистване, която ще Ви предложи най-доброто решение.