Ти си майката, мършооо!!!

В сумрачната лятна вечер, около 22,30 часа, едно дете на площадката зад блока, 7-8 годишно, пука нарочно с крака балони, докато няколко метра по-нататък, където е кварталната подблокова почти денонощна кръчма, с пияници ведри от ранни зори, се чува скандал между мъж и жена.
Влизам в семейната драма. Срещу мен нервно върви майка, която се опитва да настигне две или тригодишно момиченце и го хваща за ръката, докато то яростно реве. Милото дребосъче, то не разбира защо майка му и баща му крещят. То ги обича, а те го побъркват! Докато по-голямото спасява ситуацията в семейната драма с израза: „Балонът сам се спука!“, чувам и виждам смътно някакъв здравеняк, сред група на неговото пиянско ниво в кръчмата да вика:“Ти си майката, мършо!!!“
От какво се оплаква тая, бе?! Ще си пие колкото си иска и ще си ходи където си иска. Той е мъж. Тя какво се е разлигавила? От какво се уморява, от разходки с децата ли?! Че какво толкова е гледането на едни деца и домакинската работа – фасулско. Ако му знаеше само мъжките грижи тя, мършата…
Колко може да са сюжетите на „любовта“?!!!!
1. Всяка вечер е така. Тя си го знае какъв е, опитва се да го прибере, за да й помогне, да е близо, да я подкрепи, децата имат нужда от него, но скандалите всеки ден са едни и същи, децата са стресирани, истеризирани, и сигурно всички ядат бой по-късно.
2. Тя наистина е долна мърша, той отчаян от живота с нея, независимо, че й е направил две деца (не го знаем със сигурност, може по-голямото да е от друг), не си гледа къщата, писнало й от децата, има си друг, иска да му го начука, че не й помага толкова, колкото тя си мисли, че трябва, тя е една елементарна скандалджийка и той бяга в кръчмата, за да се отърве от тази семейна тегоба, защото (твърде съмнително) обича децата си, но нея не понася.
3. Той е пияница, сигурно изкарва някакви пари за тях, но не му дреме за децата, всичко трябва да свърши майката. Той е вкъщи:да пие, да бие, да е..е, да вика, да се разпорежда. ТОЙ Е!
4. Така родителите им са ги научили и са им показали. На жената й трябва твърда ръка,че иначе само глупости им в главите, а мъжът – той … ще помага вкъщи, но и понякога може да побийва, това е в реда на нещата.
5. И двамата са с объркани понятия какво изобщо е семейството.
То не е само раждане на деца и съвместно пребиваване в едно жилище. Мъжът удря по масата, а тя само слуша, гледа децата и върти къщата. И се подчинява. Друго няма. На тези двамата децата им са психирани и дълбоки душевни рани за цял живот. Огледайте се. Пълно е с такива. Но си мълчим и ги подминаваме.

Да,майката основно гради във всяко семейство. Тя възпитава, тя учи, тя дава любов, тя обгрижва, тя лекува, тя прегръща, тя пази. Тя се кара, изисква, дори шамаросва.

А знаете ли, че майките шамаросват, когато са изцедени, изнервени, и децата го усещат и започват да нервничат и вдигат градуса на нервите още повече?

Колко бащи го знаят, но основното – колко го разбират?

Колко бащи знаят и мога да  помогнат в отглеждането на  децата си?

Да се върна от работа, да му пощипя бузите и да гледам тв, защото съм изморен е чудесно оправдание.

Децата имат нужда от баща точно толкова, колкото и от майка. С доброто отношение, с любовта, с разбирането, с изслушването, с раните по коленете, могат да преборят скарването от детските игри, да погалят, да прегърнат, да разберат.

Децата всичко запомнят. Помнят отношения, липсата им, после го експонират като големи. Разказват ни играта. И тая на околния свят. Няма какво да се чудим защо и какво, ние сме на дъното. НА ДЪНОТО НА ВСИЧКО. Производството е наше, както сме го сготвили за бъдещето.

Коя точно е  мършата, тази, която гледа децата, която овикваме, пребиваме да се подчинява, или психически смазваме за същото?

Не се женете тогава за тях и не им правете деца. Ако и вие не сте готови за деца, не ги правете. Отглеждането  на деца е сизифов труд  с усилията и на двамата родители. Точно в този свят.