Успешна връзка ли? Победи дявола в себе си.

На пейката са седнали двама влюбени, прегръщат се и се целуват, нищо и никой не съществува около тях. Светът не ги интересува, те са си самодостатъчни. Такива двойки виждаш навсякъде – и в метрото, и в магазина, и в киното, и на улицата.

Щастливи, усмихнати млади и не толкова млади хора. Влюбени и щастливи.

И тогава идва вечният въпрос (не за живота, вселената и всичко останало), а: Как на другите им се получава, на мен не? Колко пъти сте си задавали този въпрос? Всеки от нас се е питал това, въпреки наличието връзки в биографията си, въпреки многото си познанства. Същото важи за хората, които не са толкова социално активни в реална среда.

Гледката в огледалото е повече от задоволителна – здрави, прави, хубави момчета и момичета, никак неглупави, но много самотни.

Защо става така ли? Защото има един дявол в теб, който ти пречи да намериш човек до себе си, ама лично твоят и никой друг.

Този дявол се казва неувереност. Неувереност в теб самия (теб самата).

Личната ти самооценка явно е изгубила нишката на реалното, желаното и действителното, смесила ги е и е направила такава каша, че вечер трудно заспиваш от мисли по бленуваната, но все още неосъществена връзка. Умствения хирургически разрез на предишните, за да търсиш отговорите кой от двама ни сбърка и къде направо те хвърля в следващата задънена улица.

Опитва/ла си да пиеш, да ходиш по клубове и дискотеки, да търсиш нови запознанства в социалните мрежи, да сменяш прическа, дрехи, а бе какво ли не, и пак не става.

Ако и да куца конят на принца или принцесата ти, да знаеш, че понакуцва и за това, че не си вярваш достатъчно колко струваш.

Момичета – не се надувайте безмерно, момчетата ги е страх да ви заговорят, а вие се чудите защото такава неземна красота вехне и тоя какво си въобразява, простак, че ме заговаря? Дайте шанс на момчетата, говорете с тях, защото така няма да откриете вашето бисерче, такова, каквото искате да е момчето до вас.

Момчета, вие наясно ли сте че хубавиците от списанията са ви оплели мозъците? Или умирате от страх, че отсреща има само “златотърсачки”, които не могат да оценят мъжките ви качества, можене, стабилност и способности?

Говорете си едни с други, дайте си шанс да се опознаете, да прецените кой какво има в себе си и какво би могъл да даде на другия.

Гнили ябълки винаги ще има около теб. Не се мрази и не се вини. Ти си чудесен/а и уникален/на. Обичай се и се представи на света в пълния си блясък, увереност и независимост. Защото както се възприемаш ти, така те приема и околния свят. И тогава оставаш само с посрещането по дрехите и губиш шанса да те изпратят по ума и сърцето.